داوران باید تمام اطلاعات مربوط به مقالات را محرمانه نگه دارند و با آنها به عنوان اطلاعات خصوصی رفتار کنند.
محرمانه بودن
داوریها باید به صورت عینی و بی طرفانه و در یک چهارچوب استاندارد انجام شوند واز سوی دیگر مشاهدات و داوری ها با استدلال های محکم ارائه شوند به نحویکه نویسندگان بتوانند از آنها در بهبود مقاله استفاده نمایند. انتقاد شخصیاز نویسندگان نامناسب است.
استانداردهای عینی
درصورتی که یک داور احساس می کند ممکن است در زمان مقرر شده ، مقاله را نمیتواند بررسی نماید، باید سردبیر را به هدف جایگزینی داور جدید مطلع سازد.
سرعت عمل
داوران باید نظرات خود را به روشنی همراه با استدلالهای محکم بیان کنند.
استدلال محکم
مقالاتارسالی که در روند داوری هستند و چاپ نشدهاند هرگز نبایستی مورد استفادهداوران بدون کسب رضایتنامه کتبی نویسندگان آن قرار گیرند. اطلاعات وایدههای به دست آمده از این مقالات بایستی محرمانه قرار گرفته و داوران آننباید از آن استفاده شخصی نمایند. داوران بایستی از داوری مقالاتی که درآن ممکن است دارای منافع شخصی یا گروهی داشته باشند خودداری نموده و اینوظیفه را از طریق سردبیر به سایر داوران واگذار نماید.
تعارض در منافع
داوران باید آثار منتشر شده مرتبط را که توسط نویسندگان مورد استناد قرار نگرفته است را شناسنایی نمایند.
تصدیق منابع
داورانهمچنین باید هرگونه تشابه یا همپوشانی بین مقاله در دست بررسی و هر مقالهچاپ شده دیگری که از آن آگاه می باشند، را به سردبیر اطلاع دهند.
همپوشانی منابع
بررسیدقیق میتواند به سردبیر در تصمیمگیری در مورد پذیرش یا رد یک مقاله کمککند و از طریق ارتباطات سردبیر با نویسنده نیز می تواند به نویسنده دربهبود کیفیت مقاله کمک کند.
مشارکت در زمینه تصمیمگیری در مورد مقاله
نشانی مطلب در وبگاه : http://jor.iranaict.ir/find.php?item=1.69.17.fa برگشت به اصل مطلب