راهنمای مجموعه نرم افزارهای یکتاوب

 


راهنمای آموزش و رفع اشکال | راه‌اندازی اولیه | راهنمای جامع برنامه | فهرست ابزارهای مدیریت | راهنمای الفبایی | مقالات متنوع

جستجو در راهنما | فهرست فایل ها | پرسش‌های متداول | تالار گفتگو | ارسال پیشنهادها و اشکالات | برگشت به پایگاه


مقالات و راهنمایهای متنوع در رابطه با سامانه های نرم‌افزاری یکتاوب

 


در صورت نیاز به راهنمایی دقیق تر، راهنمای متنی و گام به گام را دانلود و مطالعه کنید

بروزرسانی: اسفند 1395

 

نحوه ثبت مقالات منتشر شده در پایگاه‌های علمی در کاوشگر ویژه‌ی اسناد علمی (Google Scholar):

Google Scholar بخش ویژه‌ی کاوش در مطالب علمی و پژوهشی است. شما با این کاوشگر می‌توانید در منابع دانشگاهی و پژوهشی شامل مقالات، رساله‌های دانشگاهی، کتاب‌ها، چکیده‌‌ها و متون حقوقی و قضایی به جست‌وجو بپردازید. منابع جست‌وجو شونده از پایگاه‌های ناشران دانشگاهی، انجمن‌های علمی، گنجینه‌های برخط، دانشگاه‌ها و دیگر پایگاه‌های علمی و پژوهشی خواهد بود. گوگل اسکالر خودش را چنین معرفی کرده است:

  • گوگل اسکالر به شما کمک می‌کند که از یک جایی مناسب در میان جهانی از پژوهش‌های دانشگاهی و سازمانی به جست‌وجو بپردازید و به اطلاعات مرتبط با زمینه‌ی کاری خود دست یابید.
  • گوگل اسکالر می‌کوشد تا اسناد را به همان شیوه‌ی پژوهشگران رتبه‌بندی کند، یعنی متن کامل هر سند را می‌سنجد و در نظر می‌گیرد که از کجا منتشر شده، چه کسی آن را نوشته، چند بار به آن استناد شده و تازه‌ترین استنادها از چه زمانی است.
  • گوگل اسکالر شما را با اسناد کلیدی در هر زمینه‌ی پژوهشی ‌آشنا می‌کند و از این راه به همگان فرصت می‌دهد تا بر شانه‌های غول‌ها بایستند و در تولید اسناد علمی آینده نقش داشته باشند.

مشاهده نمونه جستجو:

نشریه‌ی خود را معرفی کنید
برای هماهنگی سامانه‌ی مدیریت الکترونیک نشریات با گوگل اسکالر، صفحات و تگ‌های مشخصات مقالات علمی به بخش مرور مقالات منتشر شده افزوده شده است. کدهای افزوده شده که در بخش متاهای source
صفحات خروجی HTML نمایان خواهند شد، شامل اطلاعاتی مانند عنوان مقاله، نویسندگان و مشخصات نشریه منتشره هستند. بنابراین، همه چیز برای معرفی نشریه‌ی شما به گوگل اسکالر آماده است و پیش‌بینی می‌شود پس از انتشار مقالات در پایگاه نشریه، Google سایت شما را خواهد یافت. برای بررسی وضعیت سایت خود در Google Scholar می توانید در نشانی زیر جستجویی در عنوان یا نگارندگان انجام دهید تا ببینید آیا سایت شما را جزو پاسخ‌ها فهرست می‌کند.

http://scholar.google.com/

 

توجه: در تهیه فایل های PDF باید از فونت ها و نرم افزارهای استاندارد استفاده کرد تا گوگل بتواند متن را استخراج کند. برای بررسی امکان استخراج متن فایل PDF توسط گوگل اسکالر می توانید از ابزار ویژه PDF یکتاوب استفاده کنید.

همچنین برای اینکه ربات های گوگل بتوانند فایل PDF مقاله شما را براحتی تفسیر کند باید شکل کلی یک مقاله را داشته باشد. یعنی در بالای صفحه عنوان با فونت بزرگ درج شود، در زیر آن نویسندگان درج شوند و در انتها نیز Refrences یا Bibliography داشته باشد. دقت کنید که اگر عنوان نشریه یا سازمان خود را در بالای مقاله تکرار کنید احتمال دارد گوگل اسکالر آن را با عنوان مقاله اشتباه بگیرد و به دلیل تکراری بودن مقاله را نمایه نکند.

(این اطلاعات از مستندات گوگل اسکالر در این نشانی استخراج شده است)

 

اگر به هر دلیلی سایت شما در Google Scholar نمایه نشده باشد می‌توانید با انجام مراحل زیر این کار را تسریع کنید:

 

نکته بسیار مهم:

اگر در سورس صفحه مشخصاتی مانند نام نشریه یا ISSN اشتباه یا خالی باشند، به احتمال زیاد گوگل اسکالر مقالات شما را نمایه نخواهد کرد. پس ابتدا باید در بخش مدیریت و منوی مدیریت نشریه، بخش "مشخصات اصلی نشریه" را بررسی کرده و اطلاعات نشریه را تکمیل کنید. همچنین باید اطلاعات مقالات و نویسنده ها را به صورت صحیح و کامل وارد کنید. تکمیل منابع (رفرنس ها) نیز کمک موثری در نمایه شدن مقالات خواهد کرد.

 

توجه: با هدف تسهیل کار نمایه سازی مقالات در گوگل اسکالر و با توجه به اهمیت این معیار در رتبه بندی پایگاه ها، دستیار ثبت نشریه در گوگل اسکالر طراحی شده است. این ابزار اطلاعات لازم برای تکمیل فرم های ثبت پایگاه در گوگل اسکالر را فراهم می کند. برای استفاده از این ابزار از منوهای بخش مدیریت، منوی ابزارهای XML مقالات نشریه و زیرمنوی دستیار ثبت نشریه در گوگل اسکالر را بررسی کنید.

 


1. به نشانی زیر مراجعه کنید و به تکمیل فرم‌ها بپردازید:

https://partnerdash.google.com/partnerdash/d/scholarinclusions

 

 

 

اگر گزینه های این صفحه را نمی بینید شاید با تغییر آی پی (مثل استفاده از شبکه های دیگر یا ف*لترشکن مشکل حل شود)

 

2. نوع پایگاه نشریه‌ی خود را مشخص کنید:

3. نشانی صفحه‌ی آرشیو مجله و نشانی صفحه‌ی نسخه‌های نشریه را وارد کنید:

 



یادآوری
-  برای صفحه‌ی volumes
از نشانی www.write-your-site-here.com/mag-volumes.php استفاده نمایید.
برای مثال، http://www.bloodjournal.ir/mag-volumes.php


-  برای صفحه‌ی issues
از نشانی شماره‌های ارایه شده در صفحه‌ی www.write-your-site-here.com/volumes.php استفاده نمایید.
برای مثال، http://www.bloodjournal.ir/browse.php?mag_id=28&slc_lang=fa&sid=1&hmb=1

یک نکته مهم: برای اینکه روبات گوگل همه مقالات را پیدا کند، حداقل یک شماره قدیمی و یک شماره جدید را وارد کنید.


4. نشانی صفحه‌ی فهرست مقالات، چکیده‌ی مقالات و فایل pdf
مقالات را وارد کنید.


 

یادآوری

- برای ارایه نشانی مقالات می‌توانید از نشانی صفحه‌ی چکیده مقالات استفاده کنید. برای مثال:

http://www.irjo.org/browse.php?a_id=100&sid=1&slc_lang=en

 

یک نکته مهم: برای اینکه روبات گوگل همه مقالات را پیدا کند، حداقل یک مقاله قدیمی و یک مقاله جدید را وارد کنید.

یا با کلیک روی لینک چکیده و فایل کامل مانند تصویر زیر به نشانی دست پیدا کنید:

 

Article

 

5. مشخصات و نشانی پست الکترونیک خود را به عنوان مدیر پایگاه وارد کنید و دکمه‌ی Submit را بزنید.

 

پیامی که گوگل خواهد داد:

Thanks for submitting your website to Google Scholar. Our crawl team is working hard to add new content as quickly as possible, and we appreciate your assistance.

Please keep in mind that bibliographic data is extracted from your pages by automatic software. If you aren't satisfied with the accuracy of your listings, please refer to our technical guidelines at http://scholar.google.com/intl/en/scholar/inclusion.html for ways to provide accurate bibliographic data.

If your content meets our guidelines, you can generally expect to find it included within Google Scholar results within 4-6 weeks.

 

 

 

به یاد داشته باشید
پس از هر بار رفع اشکال و افزودن فایل‌ها به پایگاه، یا پس از تغییر نشانی پایگاه، برای به‌روزرسانی اطلاعات در گوگل‌اسکالر به اندازه‌ی کافی شکیبا باشید. گوگل در مستندات خود زمان انتظار برای نمایه‌سازی یا تغییرات بعدی را 6 ماه تا یک‌ سال و حتی بیشتر برآورد کرده است. تا هنگامی‌که گوگل باردیگر پایگاه شما را نمایه نکند تغییرات در آن بازتاب نمی‌یابد.

Once the data is corrected on their website, it usually takes 6-9 months to a year or longer for it to be updated in Google Scholar.
http://scholar.google.com/intl/en/scholar/inclusion.html#troubleshooting

 

همچنین ببینید